Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Βοτσαλούμπες-1

Ο Ιούλιος έφυγε πριν λίγα λεπτά.
Ηταν γεμάτος βότσαλα, άμμο και θάλασσα.
Πολλά χιλιόμετρα ταξίδι, αλλα άξιζε.
Η αρχή έγινε σε κάποιες παραλίες της Αττικής και η συνέχεια ηταν ολοκληρωτικά πάνω στη Βόρεια Ελλάδα. Χαλκιδική πρώτα μετα απο αναγκαστική στάση κάπου στην Βοιωτία. Δεύτερο "πόδι", Σιθωνία.

Η Σιθωνία, παλιά γνώριμη, πάντα όμορφη με γαλαζοπράσινα και μπλέ νερά, πολλές παραλίες και φορτωμένη πεύκα ως το κύμα κάτω. Ευτυχώς μόνο μια μικρή φωτιά στη Βουρβουρού ως τώρα κι αυτη πάλι καλά που μεσολαβούσε ο δρόμος και δεν πέρασε απέναντι γιατι θα είχαμε νέο δράμα και νέο "μοντέλο Χαλκιδικής".
Στην Συκιά (φωτ.2) έχει μεγάλη αμμουδερή παραλία και ενα καταπληκτικό beach-bar το "Del-mar" (φωτ.3) αλλα και άλλους κολπίσκους γύρω με μικρές όμορφες παραλίες και καφε-ταβερνάκια.

Στο Πλατανίτσι δίπλα είναι οι πασίγνωστες πια "Καβουρότρυπες" (φωτ.4,5) που πολλοί επιμένουν να ονομάζουν και "Πορτοκάλι" όπου το πεύκο κρέμεται πάνω απο το κύμα ! Φέτος ανακάλυψα κι άλλες παραλιούλες απο πίσω.

Στο Κριαρίτσι (φωτ.1) βρίσκεις ίσως μια απο τις καλύτερες παραλίες με αμμουδιά που αριστερά ειναι 2 μέτρα πάνω απο το κύμα ! Ετσι μπορείς να κυλιέσαι για να μπείς στη θάλασσα κουτρουβαλώντας (φωτ.6)
Εκεί μπορείς να κάνεις γυμνισμό στα αριστερά και ελεύθερο κάμπινγκ αλλα εχει και οργανωμένο. Η πρόσβαση ειναι λιγο περιπετειώδης εκει λόγω πολλών δρόμων χωρίς σήμανση. Αλλα οταν κι αυτο το μέρος "εκπολιτιστεί" θα αλλάξουν πολλά. Βασικά θα χαθεί η μαγεία του τόπου.

Απο φαγητό βρίσκεις οτι θέλεις και οι ντόπιοι ειναι ευγενικοί και καλοί επαγγελματίες χωρίς να δίνουν την εικόνα τουρισμού της "αρπαχτής". Ακόμα αν μένεις σε μέρος όπου μπορείς να ψήσεις μόνος σου στα κάρβουνα, έχει πολύ καλά κρεοπωλεία στην Σάρτη. Αλλα μπορείς και να ψήσεις ότι ψαρέψεις αφού υπάρχει αρκετό ψάρι.
Γενικά τα μέρη εκείνα προσφέρονται τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια ή παρέες ή ακόμα και μοναχικούς, αλλα πάντα θέλεις να μοιραστείς την ομορφιά με άλλους.
Οι τιμές ειναι προσιτές και μπορείς να βρείς και δωμάτιο Ιούλιο μήνα με 40 € με κουζίνα, μπαλκόνι και TV και A/C κοντά στη θάλασσα.

Υπάρχουν και πολλά αξιόλογα κάμπινγκ με πολλές υπηρεσίες μεσα όπως φαγητό και μπαρ, θαλάσσια σπορ κλπ.
Απο νυχτερινή ζωή, λίγα σχετικά πράγματα αλλα αρκετά αν δεν ψάχνεις πολυκοσμία και φασαρία στυλ Μυκόνου. Αλλιώς πάνε στη Μύκονο ωρε να τά βρεις κι άσε μας.
Γενικά όποιος πάει και πει οτι δεν του άρεσε, μάλλον κατι άλλο ψάχνει, δεν φταίει η Χαλκιδική.

Εννοείται οτι μαζέψαμε πολλλλλά βότσαλα και κοχύλια τόσο όμορφα που δεν μου κάνει καρδιά να τα βάψω.

Επόμενος προορισμός :


Θάσος












( συνεχίζεται... )

8 σχόλια:

elia kirc είπε...

ενταξει η χαλκιδικη ειναι τελεια!!! οσο για καβουροτρυπες παω καθε χρονο ειναι απιστευτα!!!! τα αγαλματα στους βραχους ειναι τελεια και ο βραχος για βουτιες!!!! αντε περιμενω και το ποστ για θασσο...!!!

Erisadesu είπε...

η Σιθωνία ειναι απλά τέλεια.
σε μισώ πραγματικά.

tzonakos είπε...

Χεχε, είμαι μισητός αλλα στην πραγματικότητα θα ήθελα να μοιραστώ αυτές τις ομορφιές με φίλους.

Ωπα, deadbride δηλαδή παίζει να συναντηθήκαμε και να μην γνωριζόμασταν ; χεχε.
Μήπως εχεις ενα τατού στην ωμοπλάτη ;
Τελοσπάντων έκανα ενημέρωση και σας αφιερώνω μια ακόμα φωτογραφία απο τις Καβουρότρυπες, όπου στη μέση μπορείτε να δείτε καθαρά την κοιμώμενη γοργόνα !

Ενεσούλα είπε...

Αααα!
Θέλω κι εγώωωωωω!
(εμότικον που κλαίει με λυγμούς)
Άντε, περιμένω και τη Θάσο να κλάψω περισσότερο

tzonakos είπε...

Να βάλω λίγες φωτο ακόμα απο Χαλκιδική, αξίζει.
Και θα ακολουθήσει περι Θάσου το ανάγνωσμα.

mpoumpoula είπε...

tou xronou loipon se perimeno sto vourvouraki na se xenagiso stous epigeious paradeisous tis sithonias me skafos....
afou bebaia me kanei yporgo tourismou ok?

tzonakos είπε...

OK oook .. είπαμε, οκ μπες στο Κόμμα του ΑΓΑΟΛ κι εσύ και ασχολήσου με την αναψυχή των ψηφοφόρων μας πρώτα.
Με έπεισες.
Βουρβουρού ήσουν ;;;
Πωπω, κοντά ήμουν, Σάρτη έμενα, αλαλ γύριζα συνέχεια !
Φιλιά !

Ανώνυμος είπε...

αχ η Σιθωνία.....την αγαπησα γιατί η ψυχή μου πετούσε μεσα στις διαδρομές που καναμε....υπέροχες παραλίες...η αγαπημενη μου ο Αρμενιστής,αλλά και το Καλαμίτσι,και το Πλατανίτσι...τις Καβουρότρυπες-πολύ όμορφες- τις είδαμε αλλά δεν κολυμπησαμε...μέναμε Βουρβουρού και δεν προκειται να ξεχάσω πώς καθε βραδυ το δωματιο πλημμύριζε από τη μυρωδιά του πεύκου...σαν ένα ολοκληρο δάσος να έμπαινε στο δωμάτιο μας...